Фејкњуз: Украо скулптуру, мислио да су секундарне сировине: „Куме, нисам знао да је то патријарх, деце ми!”

Полиција је јутрос рано привела извесног Тарзана Јовановића јер је покушао да прода скулптуру Патријарха Павла у старо гвожђе.

 

Јовановић, по занимању скупљач секундарних сировина, приликом хапшења се покушао оправдати да није препознао патријарха Павла “у тим жицама” али како је рекао ” Иако је ово био добар бакар” сада се плаши проклетства.

 

Наравно да му полиција није поверовала јер тако очигледну представу дематеријализованог патријарха Павла у духу неокомунистичког титоизма је немогуће не уочити на први поглед.

 

Згрожена уметничка јавност је осудила криминалца не толико због самог чина крађе, колико због одуства пијетета према патријарху а пре свега уметничком делу.

 

Тарзан је одмах затражио да га истовремено исповеде и оџа и поп, и да му Милан Тарот скине проклетство.

 

– Чим сам дотерао кући ову жицу, одма сам сватио да је нека врађбина. Деца су ми рекла да је то онај с неба што сева муњама кога се боји и шваба Шварцелагер али ја нисам сватио да је то патријарх Павле. – рекао је Тарзан за медије.

 

Скулптура је мало угрувана али је суштина представе очувана, те ће бити враћена назад у Андрићград, на задовољство Додика и Кустурице.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Прочитајте још