Ђанлука Ваки

Он је слободан и не снебива се да покаже себе онаквим какав заиста јесте. Зато му и верујемо кад каже да се у Србији осећа као код куће и да је одушевљен гостопримством и срдачношћу Београђана. Истакао је да једва чека да прође пандемија како би организовао велики концерт и Београду.

 

 

Пише: Данијела Чанковић

 

 

„Туризам са вакцинама је постао стварност“, тако су извештавали италијански медији када је бурно одјекнула вест да је њихов богати суграђанин, Ђанлука Ваки дошао да се вакцинише у Београд. Поред овог ироничног коментара било је још негативних оцена на рачун Ђанлуке. Он је истакао да га овакви коментари не дотичу јер долазе углавном од стране површних новинара. Ипак, италијански медији нису пренебрегли чињеницу да је Србија лидер по спремности у борби против корона вируса и истакнуто је да странци често долазе у Београд јер су ту све четири вакцине доступне.

Ипак, Ђанлука није дошао у Београд само због врло успешне имунизације, он је сам открио да је емотивно везан за Србију и да су његови корени заправо српски. Његов деда по оцу је пореклом из Србије, а мајка му је пореклом из Аргентине. Ово му није први пут да је у Србији, још је давне 1992. године заједно са оцем посетио Београд. Такође, он има пријатеље у Београду, па му је београдски бизнисмен Андреја Кесић помогао да дође у Београд како би се вакцинисао.

Појава овог познатог италијанског богаташа у Београду наишла је на огромну пажњу јавности, јер је он и светски позната јавна личност. Све оно што прати такве личности, можемо и код њега уочити: ексцентричност, склоност специфичном начину облачења, тетоваже које прекривају цело тело, раскошан и луксузан живот, путовања јахтом и обиласци егзотичних дестинација, велики број љубавних афера. Једном речју, светски плејбој који живи живот у једном даху и ко жели од живота да узме све што је могуће. Многи би рекли да је то чисти хедонизам, али он сам истиче своје виђење: „Живети живот најбоље, не угрожавати друге, то је мој стил живота. Не постоји правило за прављење новца – има нека енергија. Има ствар коју мрзим – нема ништа горе од слања лажне поруке људима. Ја се не плашим да покажем квалитет свог живота, немам шта да кријем. Ту видимо Ђанлуку који је искрен и свој, који не робује формалностима и устаљеним животним обрасцима. Он је слободан и не снебива се да покаже себе онаквим какав заиста јесте. Зато му и верујемо кад каже да се у Србији осећа као код куће и да је одушевљен гостопримством и срдачношћу Београђана. Истакао је да једва чека да прође пандемија како би организовао велики концерт и Београду.

О Ђанлуки се зна да је и познати ди џеј, али и да је талентован за плес, па није ни чудо што се прославио видеима на којима плеше. Његова харизма плени и његова посебност одушевила је многе, о томе сведочи и 20 милиона људи који га прате на инстаграму. Он је свестрана, али и контроверзна личност. Факултетски је образован, завршио је Универзитет за економију и бизнис у Болоњи. У Болоњи је и рођен 5. августа 1967. године, а од тада га прате поред успона и многи падови у животу, док није достигао богатство од 450 милиона долара. Помиње се чак и казна затвора у трајању од три и по године због умешаности у банкрот једне компаније.

Поред тога што га видимо као плејбоја који воли своје луксузне аутомобиле и скупе моторе, Ђанлука је и породичан човек и брижни отац, има ћерку са прелепом Шерон Фонсеком која је млађа од њега 28 година. И тако, док га једни обожавају, други његов живот виде као саблазан, он не мари за то, него истиче: „Моја филозофија је заснована на свесности о томе да имамо само један живот. Треба напорно да радимо, али притом да не заборавимо да сањамо, будемо луди и иронични. Имајте на уму да људи који не воле нису озбиљни људи“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *