Сви бројеви Балкан Фокуса – Кликни овде

Лена Ковачевић: Мој свет

Усвојој музичкој биографији певачица поп и џез музике има уписана три албума. „Добар дан за певање“ објавила је 2009, три године касније изашао је „Сан“, а крајем 2015. „Џезери“, на којем се налазе обраде Бајагиних хитова који су на посебан начин обележили њен живот. Приватно, Лена је супруга и мама. У браку је с фармацеутом Вељком Брчином, с којим има два сина – Вука и Теодора. Овом приликом открива нам своје интимне асоцијације на неке од важних појмова из живота.

 

Појмови и асоцијације

ДЕТИЊСТВО И МЛАДОСТ Мирис мора на Ластову. Клавир који мајстори пењу на пети спрат јер се лифт покварио. Први звуци клавира у кући. Друштво са Дорћола, певање испод једног балкона док не промукнемо.

СРЕЋА Уз музику групе „The Smiths“ и „The Cure“ возим тротинет с клинцима.

ЉУБАВ Бог и веза са својим створењима. Воља, снага, јасноћа мисли.

САМОПОУЗДАЊЕ Одлучност и скромност које лако понастане. Толико савета о стицању самопоуздања.

ВЕЖБАЊЕ И НЕГА Пливање, затим сала за игру у којој вежбам, која подсећа на ону из филма „The Flashdance“. Хидратација и вера у ситне и редовне кораке. Скидање шминке и опсесија козметиком.

МАШТАЊА Имам тенденцију да „видим“ пет корака испред себе. Вратићу се на места где сам као дете ронила, или маштати о томе као нека симпатична дама у позним годинама стојим са целом породицом на стази, на скијама.

ОПУШТАЊЕ Читање књига које волим, слушање музике коју волим, посматрање људи које волим.

МУЗИКА Плава и љубичаста боја. Неки успорени кадрови и Брамс, интермецо за клавир, опус 119, који сам свирала на матурском испиту. „Duran Duran“, први додир с музиком осамдесетих, коју је тада мој брат пуштао, и касете које је уредно наснимавао, исписивао и чувао попут књига у библиотеци. Ја сам их с љубабљу разбацивала и слушала све док раде.

ПОРОДИЦА Круг или сноп светла.

Путовања колима, дуге дестинације. Сви одговори који у њој леже, смисао бића.

МОДА Уредност, сабран изглед, или, што Енглези кажу, „polished together“, црна, бела, плава, златна.

ПУТОВАЊА Најбољи сладолед у Риму, који препоручује Ентони Борден. Ровињ и наше вожње до тамо, које се спонато догоде, усамљена места уз обалу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте још